O nas

Fizio Center je zasebna ustanova, ki jo je leta 2001 zasnoval dipl. fizioterapevt Alen Lilić. Z bogatim znanjem in izkušnjami iz vrhunskega športa in dela na terenu, se je Fizio Center postopoma razvil v eno izmed najsodobnejših in najbolj opremljenih tovrstnih ustanov v Sloveniji. Dejavnost je v preteklosti obratovala v zgornjem nadstropju zdravstvenega doma Hrpelje-Kozina, nato pa smo se leta 2010 preselili v večji, samostojen objekt na Jagodni ulici 8, kjer smo nivo storitev nadgradili in jih še dodatno posodobili. Delujemo brez koncesije, torej samoplačniško.

Alen Lilić

Alen je svoj interes za fizioterapijo nakazal že v mladih letih. Vpisal na srednjo fizioterapevtsko šolo, nato pa še na medicinsko fakulteto v Rijeki in kasneje tudi v Ljubljani, kjer je diplomiral iz fizioterapije. Že v obdobju mladosti so se mu odprle priložnosti, odpravil pa se je v Slovenijo, kjer je nadaljeval svojo pot v zdravstvu.

Vedno ga je zanimal šport, zato je del svoje poti posvetil izključno zdravljenju poškodb v športu ter rehabilitaciji športnikov. Pot ga je vodila skozi različne slovenske nogometne in rokometne klube, nato se za nekaj časa ustalil v slovenski alpski reprezentanci. Sam pravi takole: “Smučanja nisem poznal, zato sem želel znanje na tem področju izpopolniti, kakor tudi spoznati biomehaniko smučanja. Ker sem se želel posvetiti vsakemu posamezniku, sem s terenskim delom leta 2001 zaključil in odprl zasebno ordinacijo.”

Ostaja v koraku s časom, lahko bi rekli, da je včasih celo še nekoliko pred njim. Raziskuje nove tehnike, jih kombinira in učinkovito implementira v svoje delo. Neprestano se izobražuje, išče nova znanja in tehnologije, sodeluje z različnimi podjetji in pomaga pri razvoju produktov v zdravstvu in medicini. Svoje znanje v obliki predavanj, seminarjev in srečanj prenaša tudi na kolege doma in v tujini.